‘Dit betekent heel veel tijdwinst!’
SpeelTopVeilig is sinds 1997 actief in de markt van spelen, speeltoestellen en speelterreinen. Het bedrijf richt zich op inspectie en advies, reparatie en onderhoud. Gemeenten, scholen, kinderdagverblijven en speelparken laten dit soort zaken graag over aan een professionele dienstverlener. De naam SpeelTopVeilig laat weinig te raden over als het gaat om de topprioriteit binnen dit bedrijf. Bedrijfsleider Duncan Louer: “Onze kerntaken zin inspectie, reparatie, onderhoud en vervangen. Behalve naar de speeltoestellen en valondergronden kijken we ook naar de speelomgeving. Alles met het oog op de veiligheid van spelende kinderen.”

Het team van SpeelTopVeilig bestaat uit zes inspecteurs. Duncan: “Zij bezoeken per dag door heel het land tientallen speelplekken. Om hun werk zo efficiënt mogelijk te maken zochten we een praktisch en vooral gebruiksvriendelijk inspectiesysteem waarin onze inspecteurs hun bevindingen gemakkelijk kunnen vastleggen. Ik hoor alleen maar positieve geluiden van hen. Het meest zijn ze te spreken over de productenbibliotheek die van tienduizenden toestellen alle relevante data bevat. Dat heeft geen enkel ander systeem. Ze hoeven het toestel maar op te zoeken en klik, alle specificaties staan meteen in het systeem. Een andere pré is dat alle actuele wettelijke normen al voorgeprogrammeerd staan. Playmapping betekent voor onze mensen maar ook voor ons als bedrijf heel veel tijdswinst.”
Voorheen werkte SpeelTopVeilig ook met andere systemen. Duncan: “Zeker, maar die ontwikkelen wat mij betreft niet snel genoeg door. Playmapping is een van de weinige systemen die specifiek gericht zijn op speeltoestellen. Het is gebruiksvriendelijk en heel erg overzichtelijk, ook voor onze klanten trouwens. Onze inspecteur draait een werkbon uit en de klant ziet meteen wat er mis is. Snelheid is superbelangrijk, zeker als een toestel om reparatie of vervanging vraagt. Voor de iets langere termijn kunnen opdrachtgevers op basis van onze gegevens weer gemakkelijk onderhoudsplanningen en budgetprognoses maken. In een digitaal logboek is bovendien altijd alles terug te vinden.“

SpeelTopVeilig volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Duncan: “Dat moet wel, want het ‘speelveld’ is in beweging. De afgelopen jaren zie je minder de standaard speeltoestellen, zoals een schommel en een wip. Natuurlijk spelen is in en daarbij past ook een stuk vergroening van speelterreinen. Met ook weer andere eisen aan de veiligheidsinspectie. Onze inspecteurs kunnen dat allemaal goed verwerken in Playmapping. Laatst zijn de Europese normen weer vernieuwd, dat staat dan vrijwel meteen in Playmapping met een hele lijst van opmerkingen en adviezen. Onze inspecteurs vertrouwen er volledig op.”

Meer klant ervaringen

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×