Playmapping academy

Playmapping training academy: trainingen inspectie en beheer

Internationaal trainingscentrum voor inspecteurs en beheerders van speel-, beweeg- en sportplekken

De Playmapping academy is een internationaal training- en opleidingsinstituut voor inspecteurs en beheerders van speelgelegenheden. Op dit moment geven wij training- en opleiding in Duitsland, Denemarken en Nederland waarbij aansluitend de mogelijkheid wordt geboden examen te doen in de in het land geadviseerde diplomering (in Nederland via de Stichting Veilig Spelen). De docenten van de academy wisselen onderling ervaringen uit en gebruiken de Europese NEN Normen (o.a. EN 1176) als basis voor de opleiding.

In het voorjaar van 2014 is de Playmapping Academy in Nederland gestart met het verzorgen van trainingen aan iedereen die betrokken is bij het inspecteren, repareren en beheren van speelvoorzieningen.  Hieronder vindt u de een samenvatting van ons aanbod, neemt u voor meer informatie contact met ons op.

Opfriscursus inspecteurs van speelgelegenheden (1 dag)

Deze opfris dag is bedoeld voor mensen die al enige ervaringen hebben in het inspecteren / beheren van speeltoestellen maar graag bijgeschoold willen worden in de laatste stand van zaken inzake normeringen en regelgeving.

Training en diploma SVS

De inhoud van de trainingen is in Nederland afgestemd op de 3 niveaus die gehanteerd worden bij de Stichting Veilig Spelen namelijk  basisniveau, inspecteur * en inspecteur **. Het doel van Stichting Veilig Spelen is de kwaliteit van inspecteurs van speeltoestellen te verhogen en te toetsen.

Voorbereiding op examen Stichting Veilig Spelen

De trainingen van de PlayMapping Academy sluiten aan op bovenstaande 3 niveaus en zijn een goede voorbereiding op het SVS – examen.  De trainingen zullen zowel theoretisch als praktisch worden onderwezen, afhankelijk van het gewenste opleidingsniveau.

Aanleg, beheer en onderhoud

De trainingen van de PlayMapping Academy gaan ook over aanleg, beheer en onderhoud van speelplaatsen. Daarbij wordt ingegaan op de diverse materialen die gebruikt worden voor zowel toestellen als ondergronden. Onafhankelijk advies wordt gegeven over welke materialen goed toepasbaar zijn.

Inrichting speelterrein

In de trainingen wordt niet alleen ingegaan op de veiligheid van speeltoestellen en speelterreinen. Er wordt ook aandacht besteed aan het belang van een uitdagende inrichting welke pedagogisch verantwoord is. Veiligheid is zeker van belang, maar het kind moet de ruimte krijgen om te kunnen spelen op een manier dat het bijdraagt aan een gezonde fysieke ontwikkeling. Want als we totale veiligheid willen, moeten we accepteren dat kinderen maximale risico’s zullen nemen!

Natuurlijk spelen en het WAS (Warenwet Attractiebesluit) (1 dag)

Natuurlijk spelen in erg populair maar roept ook veel vragen op. Waarmee dient een ontwerper / beheerder rekening te houden. In deze dagcursus komen alle aspecten van ontwerp, certificering t/m beheer van natuurlijke speelplekken aan de orde.

Neem contact op!

Heeft u een vraag? Neem telefonisch contact met ons op of vul het contact formulier in.

Telefoonnummer +31 30 789 0366

Klanten